18. juni 2024

Ny side med fokus på lokal dansk cyklesport! + en masse nostalgi

Primært bane- og landevejscykling (under opbygning)

Bageren stjal billedet i Fredsløbet 1957 – kørte i mål på gammel damecykel

1 min read

Fredsløbet – Prag/Berlin/Warszawa var i 1950’erne meget prestigefyldt – lidt en østeuropæisk pendant til Tour de France – med masser af begejstrede tilskuere.

I start 1950’erne var danske topnavne som Eluf Dalgaard, Christian Pedersen, Kaj Allan Olsen, Willy Emborg m.fl. i høj grad med til at sætte sit præg på løbet med topplaceringer i enkeltstarter, etaper og det samlede resultat.

Men i 1957 var det Jørgen Martin Poulsen – også kaldet Bageren – far til mig og lillebror Svend – der kom i fokus. På en etape tæt ved den østtyske by Götlingen nær den polske grænse var Jørgen Martin med i front – men kort før mål røg han i et hul og punkterede på begge hjul. Ingen servicevogn i nærheden – og for langt til mål på flade ringe – hvad gør man så?. Blandt de mange tilskuere står en dame med sin cykel. Hun er ikke helt villig til at slippe den – men behjælpelige tilskuere strømmer til og får hende overtalt. Dernæst kørte Jørgen Martin i mål på damecyklen til vild jubel som det ses på billedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *